Pääsivu /Edellinen

Vapaa-aika - Urheilu- ja harrastetilat

Turun seudun harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia lapsille ja nuorille

Opas- ja avustajakoirat tervetulleita
Opas- ja avustajakoirat tervetulleita
Allergikoille esteetön
Allergikoille esteetön
Lisätietoa
Lisätietoa

Niklas Raho


Harjoittelija, Kynnys ryEsteettömiä Turun seudun harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia lapsille ja nuorilleVapaa-aika

Vesipuisto JukuPark Kurrapolku 1 20320 Turku, puh. +358 2 079 802 41

Sähköposti turku@jukupark.fi

JukuPark vesipuistossa on huikeita vesiliukumäkiä, joissa voi laskea renkailla, vauhtimatolla tai perinteisesti. Vesipuistossa on hurjien liukumäkien lisäksi isot toiminta-altaat, joissa on lämmitetty vesi sekä viihtyisät auringonottoalueet terasseineen. Puistoalueella on 1000 kpl aurinkotuoleja vapaasti asiakkaiden käytössä.

http://www.jukupark.fi/tmp_jukupark_turku_site_0.asp?sua=13&lang=1&s=661Holiday Club Caribia Spa Kongressikuja 1 20540 Turku, puh.010 7840 198

Kylpylässä on kahdeksan allasta polskimiseen ja rentoutumiseen. Allasosastolta lö ytyy lämmin ulkoallas luolastoineen, kaksi suurta uintiallasta joissa on vesiporeita ja virtauksia, kaksi poreallasta sekä lastenallas perheen pienimmille. Kylpylä on kolmessa eri kerroksissa ja kerrosten välillä on rappusten lisäksi inva-hissi. Sopivan kokoinen pyörätuolilla kulkevalle sekä mahdolliselle avustajalle. Kaikkiin altaisiin vie rappuset, joissa on kaiteet. Puku- ja suihkutilat ovat esteettömät. Kylpylästä löytyy yksi pienipyöräinen suihkutuoli, jota saa vapaasti käytön ajaksi lainata.

Hyvä tietää:

  • Kylpyl√§ss√§ uidaan joka p√§iv√§ ilman aikarajaa!

  • Arkipyhin√§ ja sesonkiaikoina k√§yt√∂ss√§ pe-su -hinnat.

  • Sesonkiajat viikot 1, 8, 42, 52 ja 53.

  • Alle 12-vuotiaat p√§√§sev√§t kylpyl√§√§n vain t√§ysi-ik√§isen seurassa. Liukum√§kien suositusik√§raja on 9 vuotta.

  • Ryhm√§varauksissa jokaista 6 lasta kohden tulee olla 1 t√§ysi-ik√§inen valvoja.

  • Allasosastollamme saa k√§ytt√§√§ max. polvipituisia uimashortseja.

https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-caribia/kylpylaMuumimaailma Kaivokatu 5 21101 Naantali, puh. (02) 511 1111

Suurin osa kohteista kuten teatteri, metsäpolut, ravintolat, Muumipapan Laiva, Hemulin talo, Mörön talo, Niiskun verstas jne. ovat saavutettavissa pyörätuolilla. Joihinkin kohteisiin, kuten Muumitalon ylempiin kerroksiin ei valitettavasti pyörätuolilla liikkuvilla ole mahdollista päästä.

http://. www muumimaailma.fi/

MCC Action Park Turku Kakskerrantie 111 20900 Turku, puh. (02) 245 4045

sähköposti mcc@mccaction.com

MCC Action Park tarjoaa VAUHTIA ja JäNNITYSTä ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Kun tulet MCC Action Park:iin et tarvitse mukaan mitään erikoisvarusteita. Lipun hintaan saat rinneauton ajovarusteineen käyttöösi. Saat myös tarvittavan opastuksen lajiin, hyppäät autoon ja turvavyöt kiinni jonka jälkeen rinteiden valloitus voi alkaa. Ajat auton hissin vetämänä rinteen yläosaan, jossa auto irtoaa automaattisesti hissistä kohdassa josta alastulorata (erikoiskoe / pikataival) alkaa. Ajaja ohjaa autoa ja määrää vauhtinsa täysin oman mieltymyksensä mukaisesti kurvaillessa mutkittelevaa rataa alas.

Faktoja: Rinneautoilu sopii lähes kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta (pituus yli 140 cm), rinneautoilu tarjoaa hauskan ja vauhdikkaan elämyksen jota kaiken lisäksi saa tehdä raikkaassa luonnossa ja upeissa maisemissa, radat on suunniteltu vauhdikkaaksi mutta turvalliseksi, rengasvallit pysäyttävät mahdolliset ulosajot, liikuntaesteisille on ajokki jossa käsihallintalaitteet.

http://www.mccaction.com/turku/Hoplop Jännekatu 1 20780 Kaarina, puh. 010 8373 010

sähköposti info.kaarina@hoplop.fi

HopLop Turku Piispanristin Magneetissa on liikuntaseikkailupuisto koko perheelle. HopLopin seikkailulabyrintti kutsuu kiipeilemään ja seikkailemaan. Pomppulinnat ja trampoliinit haastavat riehakkaampaan menoon. Aikuiset voivat aina osallistua leikkeihin. Leikkiminen HopLopissa sopii kaikille lapsille heidän ryhdyttyään liikkumaan itse aina teini-ikäiseksi saakka. Tilat ovat avarat, joten helposti mahtuu pyörätuolilla mukaan.

Aukioloajat:

Ma 10-20, Ti 10-20, Ke 10-20, To 10-20, Pe 10-20, La 10-20, Su 10-20

http://www.hoplop.fi/puistot-ja-hinnat-turkuSeikkailupuisto Kupittaankatu 2 20520 Turku, puh. 044 9072986

sähköposti seikkailupuisto@turku.fi

Seikkailupuisto on lasten ja perheiden toimintakeskus, joka sijaitsee laajan Kupittaanpuiston laidalla. Puistoalue on avoinna ympärivuorokautisesti myös toiminta-aikojen ulkopuolella.

http://seikkailupuisto.turku.fi/Lasten liikunnan ihmemaa Liikuntapalveluvastaava Vainio Hanna Puh. 050 554 6227

sähköposti hanna.e.vainio@turku.fi

Lasten liikunnan ihmemaa tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet 1‚Äď12-vuotiaiden lasten liikunnalliseen leikkiin ja temmellykseen. Ihmemaa on maksuton.  Tarjolla on mit√§ erilaisimpia v√§lineit√§ ja vimpaimia, joiden kanssa lapset p√§√§sev√§t toteuttamaan luonnollista liikkumisen tarvettaan valvotusti mutta ilman ohjausta. Lasten liikunnan ihmemaahan on j√§rjestetty valvonta, mutta t√§st√§ huolimatta my√∂s vanhemmat (aikuinen) tarvitaan mukaan, jotta hauskaa voitaisiin pit√§√§ turvallisesti. Avustajan kanssa liikuntarajoitteinen ihminen p√§√§see helposti paikalle.

Toimipaikat:

Haarlan koulu, Meteorikatu 1

Ilpoisten palloiluhalli, Lauklähteenkatu 13

Kupittaan urheiluhalli, Tahkonkuja 5

Lausteen koulu, Raadinkatu 7

Moision liikuntahalli, Moision koulutie 2

Nummen koulu, Kirkkotie 3

Turun lyseo, Varusmestarintie 19Turun kaupungin liikuntapalvelut

Turussa on tarjolla runsaasti erilaisia liikuntapalveluja kaikenikäisille, -kokoisille ja -tasoisille liikunnanharrastajille. Etsi itsellesi sopiva palvelu alla olevasta nettilinkistä ja lähde nauttimaan liikunnan riemuista!

http://www.turku.fi/Public/?contentid=27344&nodeid=8828

Liikuntatreeni näkö-,kuulo- ja cp-vammaisille 7-12-vuotiaille (soveltuu apuvälineitä käyttäville). Paikka: Moision koulu, Moisionkoulutie 2 20400 Turku, ohjaaja Antti Rusi puh. 040 087 9820

Sähkärijalkapallo - Power Soccer 7-14-v. Paikka: Hannunniitun koulu, Virmuntie 3 20540 Turku, lisätiedot p.050 581 7280

Nappulaliiga 03-05 syntyneille erityistä tukea tarvitseville. Paikka: Javenture Areena, Nummisuutarinkatu 3 20320 Turku, ohjaaja Olli Orvasto puh. 040 022 6458

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry

Sporttiklubi puh. 044 752 9373

Sporttiklubi on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten suora väylä VAU:n toimintaan. Sen pääkohderyhmä ovat liikunta-, näkö- ja kehitysvammaiset sekä elinsiirron saaneet lapset ja nuoret. Liittyminen on maksutonta.

http://www.vammaisurheilu.fi/liikunta-ja-urheilu/lapset-ja-nuoret/sporttiklubi

Sporttiskerho Yhteyshenkil√∂: Antti Rusi, puh. 0400 879 820

sähköposti lihashabakramppi@gmail.com

Sporttiskerho ovat paikallisia liikuntakerhoja lapsille ja nuorille, joilla on jokin vamma tai muu erityisen tuen tarve. Kerhot voivat toimia monella nimellä. Osa kerhoista voi olla tarkoitettu vain tiettyyn vammaryhmään, kuten esimerkiksi kehitysvammaisille lapsille. Toiset puolestaan pyrkivät tarjoamaan monipuolista leikkiliikuntaa kaikille sellaisille, jotka tarvitsevat tehostettua motoristen taitojen harjoittelua.

http://www.vammaisurheilu.fi/liikunta-ja-urheilu/lapset-ja-nuoret/sporttiskerhotIloski-lasketteluharjoitukset Yhteyshenkilö: Rimma Joenperä, puh. 041 505 3616

sähköposti rimma.joenpera@gmail.com

Iloski ry. on soveltavasta alppihiihdosta innostuneiden ihmisten yhdistys, joka pyrkii tarjoamaan tasavertaisen mahdollisuuden alppihiihdon harjoitteluun aisti-, kehitys- ja liikuntavammaisille Turun seudulla. Yhdistyksemme j√§rjest√§√§ soveltavan alppihiihdon harjoituksia, t√§t√§ tukevia liikuntaharjoituksia sek√§ avustajien koulutusta. Iloski ry:n j√§senyys on avoin kaikille.

www.iloski.fiKupittaan keilahalli Kupittaankuja 1 20520 Turku, puh. 020 7870 335

sähköposti info@kupittaankeilahalli.fi

Kupittaan Keilahallissa on 16 keilarataa ja se sijaitsee Kupittaan puiston tuntumassa lähellä ydinkeskustaa. Kevyitä palloja lapsille, lapsiperheille ja vammaisille. 16 radalla automaattiset kourusuojat ja pistelaskimet.

http://www.kupittaankeilahalli.fi/Turku Karting Pollenkuja 2 20380 Turku, puh. 02-24 22 221

sähköposti info@turkukarting.fi

Lapsille tarjotaan mahdollisuuden tutustua lajiin turvallisesti nimenomaan lapsille suunnitelluilla autoilla. Henkilökunta opastaa lasta ajamaan turvallisesti sääntöjä noudattaen ja opastaa myös ajotekniikan hallintaa. Lasten ajot tapahtuu aina sisäradalla ja kerta-ajo kestää 10min. Ikärajaa ei ole, mutta kuljettajan pituus pitää olla vähintään 130 cm ja maksimissaan 150cm.

Kaksipaikkainen tandem auto lapselle, joka ei itse halua tai kykene ajamaan.

Auto on suunniteltu aikuisen kuljettajan ajamaksi, jolloin lapsi voi nauttia vauhdin hurmasta turvallisesti takapenkillä turvavyö kytkettynä. Tandem auto on aina yksin radalla, ilman muita kuljettajia. Parhaita aikoja tandem auton kokeiluun, ovat arkipäivät, jolloin on rauhallisempaa.

http://www.turkukarting.fi/etusivu.htmlLeaf areena

Mehukatti lastenmaailma Kärsämäentie 35 20360 Turku, puh. 010 281 4400

sähköposti myyntipalvelu@leafareena.fi

Mehukatti Lastenmaailmaan on esteetön pääsy esim. pyörätuolilla parkkipaikalta asti, mutta laitteisiin ei pyörätuolilla pääse. Laitteissa kiipeillään, pompitaan yms.

http://www.leafareena.fi/lastenmaailma

Takaisin sivun alkuun

Päivitetty: 28.05.2015

© Copyright Kynnys ry